فردا خورشید گرفتگی رخ می‌دهد+ جزئیات و حکم نماز آیات-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

فردا خورشید گرفتگی رخ می‌دهد+ جزئیات و حکم نماز آیات

فتوای رهبر انقلاب درباره پدیده خورشید گرفتگی و شیوه اقامه نماز آیات منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 20
کد خبر: ۴۶۸۸۱

به گزارش راهبرد معاصر،  فردا یکشنبه 1 تیرماه و 29 شوّال، پدیده خورشید گرفتگی اتفاق می‌افتد. این پدیده حدود ساعت 9 صبح آغاز می‌شود و تا ساعت 11 و 37 دقیقه در اغلب نقاط کشور ادامه خواهد داشت. کسوف یا خورشید گرفتگی هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند.

 

به همین مناسبت و با توجه به وجوب نماز آیات، به فتوای رهبر انقلاب در این باره که امروز در کانال فقه و احکام رهبری منتشر شده، اشاره می‌‌شود.

 

یکی از سبب‌های وجوب نماز آیات، خورشید گرفتگی است، اگرچه جزئی باشد.


مکلف می‌تواند از زمان شروع گرفتگی خورشید، نماز آیات را بخواند و بنابر احتیاط واجب، باید به قدرى تأخیر نیاندازد که شروع به بازشدن کند، و اگر از آن وقت تا قبل از باز شدن کامل به تأخیر انداخت، باید نماز را بدون نیت ادا و قضا بخواند.

 

چند نکته:

  1. خواندن نماز آیات به جماعت اشکال ندارد، بلکه مستحب است.
    2. در تقسیم سوره، «بسم‌ الله الرحمن الرحیم» آیه به حساب نمی‌آید.
    3. در تقسیم سوره، تقسیم یک آیه به دو بخش اشکال ندارد، برای مثال جمله «لم یلد» یک بخش و جمله «ولم یولد» بخش دیگر باشد.

منبع: تسنیم

ارسال نظر